G. Perlee Draaiorgels
Welkom op de officiële website van G. Perlee Draaiorgels te Amsterdam.

Op onze website treft u alle informatie aan over ons bedrijf alsmede het G.Perlee draaiorgelmuseum.

Al sinds 1875 is de Naam Leon Warnies en Gijs Perlee toonaangevend in de draaiorgelwereld en een begrip in de Jordaan, in Amsterdam en ver buiten onze landsgrenzen.

Draaiorgels in Amsterdam dat is waar deze website over gaat en dan met name de draaiorgels van G.Perlee. Deze behoren namelijk net zo bij Amsterdam als de grachten, de bloemenmarkt, het Waterlooplein, de visstalletjes, het paleis op de Dam, tulpen en klompen, Rembrandt, Heineken bier, de geveltjes en alles wat er mee te maken heeft.

Neem nou bijvoorbeeld de Arabier met zijn karakteristieke vormgeving en prachtige verschijning, zijn unieke en zeer geliefde klank en uitgebreid repertoire.

Of wat dacht u van De Hindenburg, De Pod, De Puntkap, De Witte, De flamingo, De Drie Pruiken, Het Klein Maar Dapper, Het Witje, De Snuffel, Cien años de tradicion (het Cubaanse orgel), het 25 toets Perlee tafelorgel om er maar een aantal te noemen.

Ofschoon wij op dit moment nog werken aan de website om deze van alle informatie over Amsterdamse Draaiorgels te voorzien, hebben wij alvast wat prachtige foto`s voor u klaarstaan.

Wilt u meer informatie over G.Perlee en over het Amsterdams draaiorgelmuseum dan kunt alvast contact met ons opnemen.> klik op een foto voor de vergroting